0400 876 875
ritva.rahikkala@gmail.com
Tähtiniementie 13 as 1
41800
KORPILAHTI

Kekri juhlistaa talvikauden alkua

Kekrijuhlat ystäville, perheelle tai sukulaisille

Mikä olisikaan mukavampaa kuin kokoontua yhteen hyvän seuran ja herkuttelun merkeissä? R-Ruoka järjestää kekrijuhlat lähipiirillesi tilauksesta. Perinteen mukaan ruokajuhlat ovat valaisseet pimenevää syksyä ja luoneet tunnelmaa satokauden päätteeksi.

Ritva Rahikkala on pitänyt kekrijuhlia marraskuun alussa 20 hengelle. Juhlat rakentuvat illallisen ympärille ilman sen kummempaa ohjelmaa. Perinteisesti juhlissa on runsas ruokatarjoilu notkuvine pitopöytineen. Voimme laatia yksilöllisen menun toiveidesi mukaan, joten saat meiltä juuri sellaiset juhlatarjoilut kuin haluat.

Ruokalistalta on löytynyt aiemmin mm.

  • Etikkasuppilovahveroita ja etikkakurkkuja
  • Sipulia
  • Smetanaa
  • Graavisiikaa
  • Säilykeahvenia
  • Uunijuureksia
  • Keitettyjä perunoita
  • Punajuurikiusausta
  • Imellettyä perunalaatikkoa
  • Hirvipullia
  • Rosvopaistia
  • Metso- ja teeripaistia
  • Juustoja tyrni- ja karpalomarmeladin kera
  • Kuusipipareita
  • Leipiä ja karjalanpiirakoita
  • Portviiniä
  • Kahvia ja suklaakakkua
  • Karpalojäädykettä

Juomaksi on tarjottu viinejä ja puolukkatuoremehua. Ota yhteyttä, niin sovitaan ja suunnitellaan sinullekin kekrikestit!

Juhla sadonkorjuun päätteeksi

Alun perin kekri on ollut ajankohdaltaan liikkuva juhla: juhlat laitettiin pystyyn, kun vanhaan vuoteen liittyvät askareet oli tehty ja sato korjattu. Juhlia saatettiin pitää joko syyskesästä tai myöhäissyksystä. Vuosien saatossa kekrin ajankohta on vakiintunut pyhäinpäivän seutuville.

Kekri on karnevaalityyppinen juhla. Karnevaalimaisen piirteensä juhla on saanut siitä, että siitä alkoi renkien ja piikojen vuoden ainoa vapaaviikko eli römppäviikko. Römppäviikkona mennä römpöteltiin viikon verran vapaina, ennen pestautumista uuden talon palvelukseen. Rengit ja piiat söivät ja joivat minkä ehtivät.

Kekrioluet oli laitettu jo hyvissä ajoin ja kekriviinat samaten. Ruokapöydän ehdottomana herkkuna komeili kekripässi, palvattu lammas. Talosta taloon kuljettiin henkiolentoja esittävinä kekripukkeina ja kekrittärinä, nauttien talojen ruokapöytien antimista.